Εκδρομές ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

Ιωάννινα

Τα Ιωάννινα , η πρωτεύουσα της Ηπείρου είναι μια πόλη με μεγάλη ιστορία και παράδοση. Αυτό που την χαρακτηρίζει είναι η λίμνη Παμβώτις και  η φυσική ομορφιά που διαθέτει , μια εικόνα που μαγεύει κάθε επισκέπτη. Παρόλο που σήμερα είναι μια σύγχρονη πόλη γεμάτη ζωή , κάθε γωνιά της θυμίζει την σπουδαία ιστορία της πόλης.

Τα Ιωάννινα αποτελούν αγαπημένο προορισμό για πολλούς τουρίστες αφού συνδυάζουν τους ρυθμούς και την έντονη νυχτερινή ζωή της μεγάλης πόλης με την γραφικότητα και την αυθεντικότητα της ελληνικής περιφέρειας. Παράλληλα σε πολύ μικρή απόσταση βρίσκονται  τα ξακουστά  σε όλους Ζαγοροχώρια, το Μέτσοβο, τα Τζουμέρκα , ιδανικοί προορισμοί για μονοήμερες εκδρομές εύκολα και γρήγορα προσβάσιμοι από την πόλη των Ιωαννίνων.

Ζαγοροχώρια

Τα Ζαγοροχώρια είναι μια από τις πιο ξακουστές περιοχές του Νομού Ιωαννίνων. Αποτελούνται από 46 χωριά , σκορπισμένα στα βουνά Βορειοανατολικά της πόλης των Ιωαννίνων και αποτελούν αγαπημένο προορισμό για πολλούς επισκέπτες.

Γραφικά , παραδοσιακά με ξεχωριστή φυσική ομορφιά και σπάνια αρχιτεκτονική μαγεύουν και γοητεύουν κάθε επισκέπτη.

Κατά την επίσκεψη σας στα Ζαγοροχώρια αξίζει να θαυμάσετε την φανταστική θέα από την Χαράδρα του Βίκου και να απολαύσετε την ομορφιά της φύσης αλλά και να γευτείτε την τοπική κουζίνα ξακουστή για τις πολλές και πεντανόστιμες πίτες της.

Μέτσοβο

Το Μέτσοβο είναι μια από τις πιο γραφικές περιοχές που μπορεί αλλά και πρέπει να επισκεφτεί κανείς. Μαγευτικό τοπίο , γεμάτο πράσινο διατηρεί έντονο το παραδοσιακό στοιχείο. Αξίζει να επισκεφτεί κανείς την Πινακοθήκη του Ευάγγελου Αβέρωφ τα έργα της οποίας φανερώνουν την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής. Ανάμεσα στα έργα υπάρχουν γλυπτά μεγάλων καλλιτεχνών αλλά και μια μεγάλη συλλογή Ελλήνων ζωγράφων.

Κατά τους χειμερινούς μήνες επίκεντρο στη ζωή της πόλης αποτελεί το χιονοδρομικό κέντρο Μετσόβου όπου και οι λάτρεις των χειμερινών σπορ μπορούν να επιδείξουν  τις ικανότητές τους στα χειμερινά αθλήματα (σκι,snowboard) αλλά και να εκμεταλλευτούν μια βόλτα με snowmobile για να γνωρίσουν τις κρυφές ομορφιές της περιοχής.

Τζουμέρκα

Ένα δίκτυο από εντυπωσιακά χωριά , παραδοσιακά τα οποία είναι περικυκλωμένα από βουνά και χαράδρες και αυτό είναι που κάνει την περιοχή ξεχωριστή. Τα καθαρά ποτάμια, τα πέτρινα γεφύρια αλλά και επιβλητικές εκκλησίες και τα μοναστήρια συνθέτουν μια εικόνα ειδυλλιακή.

Η Μονή Κηπίνας είναι το πιο εντυπωσιακό μοναστήρι που υπάρχει στην Ήπειρο καθώς βρίσκεται κρεμασμένο σε ένα βράχο και η πρόσβαση γίνεται από μια κρεμαστή γέφυρα.

Βίκος

Αξίζει τον κόπο να επισκεφτείτε στο Δυτικό Ζαγόρι το χωριό Βίκος. Χτισμένο στην άκρη του φαραγγιού του Βίκου εντυπωσιάζει κάθε επισκέπτη με την εκπληκτική του θέα.